Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфист от Пловдив

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфист от Пловдив

Молба за помощ.
    Тъпо ми е ,че пускам такава тема ,но съм отчаян (срам,не срам -продължавам да пиша)Моля някои ,които има време и желание да ми помогне да стегна моята Алфа33 1.7 16v.Няма кого другико да помоля.Нямам приятели ,които да разбират от коли,само аз имам хъс да се занимавам с такива неща,но автомобилните ми познания са слаби.
    Работих половин година,спестих пари,продадох първата си кола и имах мечтаната красавица.Баща ми ми помагаше до едно време.После обаче се ядоса на колата,че е сложно устроена и все гълта финанси и се отказа.Вече не мога да разчитам на него,което е жалко,защото той страшно много разбира от коли.Условието бе или да я продам, или да се оправям сам. И сега се оправям както мога.
    Събрах пари и вече от седмици се опитвам да я вкарам в движение.
    Имам я от 2години.Не е създавала проблеми.Като имам пари сипвам и карам.Последно я карах зимата,от тогава(началото на март)не е помръднала.Доколкото знам по нея трябва да се смени стартера,свещите и
    да се проверят тоците.Опитвам се да я запаля ,но не става,трябва да се дръпне.
    Може и да изглежда лесно и тъпо че пиша по такъв проблем,но за мен е непонятно как да свърша цялата тази работа.Не че не знам къде са,какво са (свещите,стартера и др.),но никога не съм го правил сам.
    Ако тази молба ви се стори много ангажираща,поне бих искал да се консултирам с някого,на живо да види колата и да преценим колко работа има по нея .
    От Пловдив съм,живея в кв.Южен
    тел.0878 698884
    Благодаря за разбирането!

Лесно е, чукаш на Търсене сервиз в Пловдив и ровичкаш. При всички случаи ще има най-малко по 10 мнения за всеки.
    http://clubalfaromeo.com/forum/searc...8&pp=25&page=2
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

DJ STIVAN търси, ако има време със сигурност ще помогне
      33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Ако беше от Бургас с удоволствие бих ти помогнал. Успех и дано скоро я пуснеш в движение
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от Triptih Покажи съобщение
          Тъпо ми е ,че пускам такава тема ,но съм отчаян (срам,не срам -продължавам да пиша)
          Колега няма нищо срамно в това . Нали затова е форума - за да си помагаме На всеки може да му се случи да изпадне в такава ситуация . Успех
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
          Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
          Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Колега, пиши на DJ STIVAN!
            Смятам, че той ще ти помогне със съвети.
            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Даи някоя снимка малко повече инфо и от савет на савет и може сам да си я оправиш.Тука има много кадърни хора и ще помага кои с кото мойе
              секи се е зблъсквал с някакав проблем и знае какво му е решението.Аз моита от форум на форум я постегнах.Не че е много стегната ама издаржа няколко ходенета до софия едно до пловдив и доста пъти до варна.Така че от тук от там ще помагаме.Нали за това сме тук.Даи малко снимков материал да я видим тази хубавица.И магията да започне
              Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

0899984392 Аз ще ти помогна.

Comment

Здравей колега няма нищо срамно в молбатати нали затова е форума . Стартера надали трябва да се сменя прасто трябва да му се сменят 2 втулки общо 6лева и един шалтер който е 20тина ако го оставиш на ремонт за 50-60 лева с монтаж и демонтаж ще ти го направят. Другато купи си нови кабели за боскер който варират от 20 - 36 като от 36 лева са на магнети марели. Ако толкова много искаш сам да си свалиш стартера той се намира под келкторните траби(тава са трабите където пише 16v) в дясната страна на купето но мисля че по добре е да си го занесеш на майстор да ти е спокойно. Почисти си клемите на акумолатора ,+- и най вече масата(там където -нусовия кабел от акумолатора е вързан с купето. Аз имах проблем с лоша маса и ме базикаше стартера. Ако търсиш читав майстор в Пловдив помоли колегата DJ_STIVAN той може да те посъветва напиши му лично съобщение

Comment

Здравей,колега!Определено раздвижи племето!След общия патос да се захващаме за работа.Първо направи няколко снимки на мотора от различни позиции,но без да го миеш и лъскаш.Както си е.После започни с уточненията.Защо не пали.Защото не иска да завърти стартера или по принцип си пали трудно.Провери натегнат ли е ремъка на динамото,зареден ли е акумулатора и чиста ли е дистрибуторната капачка.Със стартера, не бързай да го сваляш.Зачисти клемите на акумулатора и особено масите към купето и двигателя.Ако само чука и не върти правиш следното:Дърпаш ръчната!Освобождаваш от скорост!Сваляш клемата на шалтера ,тая малката с кабелната обувка и и подаваш ток от плюса на акумулатора.Ако завърти,проблема не е от него и продължаваме напред.
                    Като я запалите ,вземи един мултицет и замери ,какво напрежение подава динамото.Нашите са известни с простотиите си.писал съм за това в една тема,малко по-горе.
                    След като я прегледате с ДЖ Стивън ще се видят много неща.Съветвам те да седнеш и да опишеш много подробно какво прави и не прави колата.Колкото повече-толкова по-добре.Пиши , дори и за това,което си мислиш,че е глупост. Много често дребните и на пръв поглед маловажни детайли,дават информация за даден проблем.
                    Ние от своя страна сме тука
                    Успе!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Благодаря за позитивните мнения.Вдъхнахте ми вяра и съм 200%мобилизиран и започвам да стягам красавицата.разгледах темите със сервизите в Пловдив-вече имам някаква представа как седят нещата с тях.Пускам няколко снимки за обща информация,по -нататък ще пусна по подробни.Хиляди благодарности за подробната информация за стартера,кабелите и маисторите.До колкото знам на стартера ми трябва да се сменят 2те (дано се изразявам правилно) четчици (тези,които като се допрат става искрата).
                      Attached Files

Comment

0899114830 Жоро.
                        Колега ще се радвам да ти помогна по всяко време.Звънни да се разберем.
                        Alfa Romeo 33 QV 92' - Ex
                        Fiat Coupe 2.0 20V TURBO KINUGAWA TD06SL2 - 25G Billet; Madness Motorsport Remap; OMP Lowering Springs Kit -30mm;HDI EBC;17" Fittipaldi Avon; 390HP & 426NM

Comment

Ентусиазма ти е много добър,но явно още не си се научил да слушаш.Раздела за 33 и на форума като цяло,не е да сме справочник за сервизите,а да си помагаме взаимно.Като те гледам си напълно бос по колите,което е добро начало,защото колкото и да си разбирач ,като си вземеш Алфа,особено 33,трябва да забравиш всичко до сега и да започнеш на ново.Така,че ти поне нямаш вредни навици.Ако слушаш внимателно,тука има колеги,които могат да ти помогнат и сам да си направиш ремонт на цялата кола.Стартера може да не върти от много неща.Като се почне от акумулатор,клемите му,масите по купето и двигателя,клемите в шалтера,четките и намотките.Това е силовата верига,а освен това от контактен ключ,клемите му и всички куплунзи до шалтера.Както виждаш много могат да са причините.Като ти казвам да направиш номера със кабелчето имам в предвид да изолираме много от вероятностите.Пак ти повтарям,че раздела си е техниески и знаеме,какво говорим.Ако някой даде съмнително мнение,останалите бързо го оправят.А иначе,като отидеш на сервиз със сигурност ще ти свалят стартера и ще ти кажат,че е за ремонт.Какво друго?!Нали това им е работата.Първо я огледайте с ДЖ.Стивън и тогава си давай парите за глупости.Стефчо знае за какво става въпрос.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Интересно ми е да разбера какви са жълтите кабели от страната на антифриза ...
                            33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Ако си и знаеш проблема закай я на читав майстор за стартери , да ти го ревизира и няма да имаш ядове хахах иначе да ако ти е читав стартера бате Иво е прав че аз му правих ненужна ревизия и смених орегинален шалтер бош с някъф нов който не знам къф е но секи се учи от грешките си , на моя стартер проблема му беше нов ремък на алтернатора и лоша маса на мотора
                              Last edited by zilala; d.m.y г., 14:10.

Comment

Working...
                              X